top of page
Søk
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Dette er podcastene for deg som er pårørende


Pårørende er en viktig ressurs for pasienter og pleietrengende - men også for det norske helsevesenet og for samfunnet. Men pårørende har også egne behov. De kan være utsatt for fysiske, psykiske og sosiale belastninger.


Pårørende er mennesker i alle aldre – barn og unge, unge voksne og eldre. Noen er pårørende til mennesker som bor i institusjon eller omsorgsbolig, andre bor sammen med den de er pårørende til. Noen støtter og hjelper sine nære med praktiske ting

en gang innimellom. Andre har omfattende omsorgsoppgaver over tid.


Med Helsedirektorates definisjon som utgangspunkt er hele 36 prosent i Norge pårørende. Dette er en andel som tilsvarer drøyt 1,5 millioner personer over 18 år.


Er du interessert i temaet, er dette våre anbefalinger:


Pårørende podden


Podcasten gir de pårørende en stemme. Hvordan er det å være med på reisen en aldri bestilte? Podcastserien er laget av Pårørendealliansen som jobber sammen med andre gode krefter overfor politikere og myndigheter for å belyse utfordringer og forbedre vilkårene for pårørende.


Gå til Pårørendepodden


Bekreftet


Bekreftet er en podcast for unge kreftrammede og pårørende. «Alle» kjenner noen som har kreft, men dette er ikke en podcast om sykdom. Bekreftet handler om unge mennesker som har en historie å fortelle. Det handler om å leve, her og nå.


Podcasten er produsert av organisasjonen Ung Kreft som er en landsdekkende, ideell organisasjon for unge kreftrammede og pårørende mellom 15 og 35 år.


Gå til Bekreftet

Kreftkompasset


Kreftkompasset er en podcast der sykepleier Lotta Våde møter gjester med forskjellige erfaringer rundt kreft. Kreft kan være trist, vondt og urettferdig men kreft kan også være mot, håp, humor og glede. Som lytter får du innblikk i hverdagen til personer som har fått behandling for kreft, deres pårørende, etterlatte, helsepersonell og politikere. Dette er en podd med omsorg og mening som garantert vil berøre deg.

Gå til Kreftkompasset


49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page